Konsert

Holmander och Huang

En magisk session

Vi får här uppleva klarinettisten Magnus Holmander och pianisten David Huang när de spelar fyra stycken i en session som pulserar av magi och dramatik.

David Huang blev tidigt en ”rising star” när han 2014 vann det prestigefyllda Solistpriset. Han har även förärats Sveriges Radios utmärkelse ”P2 Artist in Residence” och fick en av landets största musikpriser från Sixten Gemzéus stiftelse med motiveringen ” för hans eminenta pianospel kombinerat med ett stort engagemang för att utveckla den klassiska musiken.”

Magnus Holmander har en stark passion och nyfikenhet för nutida musik och det experimentella. Han var 2019/2020 Sveriges representant i det europeiska konserthussamarbetet (ECHO) ”Rising Star” och 2019 mottog han Kungl. Musikaliska Akademiens ”Blåsmusikpriset” för sin ”blixtrande virtuositet, sceniska närvaro och sitt klangfulla djup.”


MUSIK

Paquito D’Rivera
Benny @ 100 – In honor of Benny Goodman’s 100th birthday, ur The Cape Cod Files

Avishai Cohen
Remembering

Benjamin Staern
Scherzo assurdo (Encore Version)

Magnus Holmander
Black Swan

MEDVERKANDE

Holmander & Huang

Magnus Holmander, klarinett

David Huang, piano

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...