Konsert

Emil Jonasson och Musica Vitae

Emil Jonason & Musica Vitae

Emil Jonason är musikern som ständigt höjer ribban för vad man kan förvänta sig från en klarinett. Han har beskrivits som en magiker på scenen.

I denna konsert tillsammans med Musica Vitae får vi tillfälle att höra Emil Jonason i en repertoar som sträcker sig över två sekel. Rossinis Tema med variationer komponerades 1809 och bjuder på sprudlande, virtuos musik. Detsamma gäller också Emmy Lindströms klarinettkonsert At the Hills of Hampstead Heath, komponerad drygt tvåhundra år senare. Dessutom spelar orkestern på egen hand musik av tysk-svenske Joseph Martin Kraus, en tonsättare som var samtida med Mozart och ibland benämns ”den svenske Mozart”.

Klarinettisten Emil Jonason har framträtt med Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgssymfonikerna och Norrköpings Symfoniorkester och han har även gjort ett flertal bejublade konserter tillsammans med Musica Vitae. Med sitt virtuosa och halsbrytande spel har han också haft stora internationella framgångar.

 


MUSIK

Emmy Lindström
At the Hills of Hampstead Heath

J. M. Kraus
Stråkkvartett i g-moll, VB2 183

G. Rossini
Introduktion, tema och variationer

MEDVERKANDE

Emil Jonason, klarinett

Johan Bridger, slagverk

Daniel Frankel, konsertmästare

Musica Vitae

Konserten är inspelad den 18 februari 2021 på Nygatan 6, Växjö.

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...