Konsert

Dancing Shoes med Tolvan Big Band

Tolvan Big Bands konstnärliga ledare Helge Albin använde tiden under pandemin till att producera ny musik för sin orkestern. Fyra kompositioner kom till och kunde slutligen spelas in och filmas i oktober 2021 i The End Studio.

Musiken är allt från energifylld, vacker och skickligt orkestrerad och Helga Albins omsorgsfulla val av solister ger varje komposition sin egen karaktär. Den samspelta ensemblen spelar som alltid med en organisk nerv och stor passion. Utmärkande för Tolvan Big Band är att all musik som spelas är specialskriven för just denna orkester och dess fenomenala solister.

Tolvan Big Band har samarbetat med storheter som Dizzie Gillespie, Michael Brecker, Dave Liebman och Palle Mikkelborg och turnerat i Australien, Argentina, Chile, Uruguay, England, Tyskland, Frankrike, Belgien, Schweiz, Polen, Estland, Lettland, Litauen och Norden.

Solister: Helge Albin, altsax, Peter Dahlgren, trombon, Artur Tuznik, piano


MEDVERKANDE

Tolvan Big Band

Saxofoner
Helge Albin, altsaxophone
Ulf Holmström, altsaxophone
Inge Petersson, tenorsaxofon
Cennet Jönsson, sopransaxofon/tenorsaxofon
Peter Wilgotsson, baritonsaxofon

Trumpeter
Anders Gustavsson
Christer Gustavsson
Thomas Kjærgaard
Fredrik Davidsson
Gert-Inge Persson

Tromboner
Vincent Nilsson
Göran Abelli
Christoffer Sjögren
Peter Dahlgren
André Jensen (trombon/bastuba)

Rytmsektion
Artur Tutznik, piano
Patrik Albin, bas
Lennart Gruvstedt, trummor

MUSIK

Helge Albin
Dancing Shoes

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...