Konsert

Duo Julia & Theo

Vinnare i Biennalen Ung & Lovande 2021

Duo Julia & Theo består av Theo Hillborg, saxofon och Julia Isaksson, piano. De träffade varandra 2017 under studietiden vid Royal Academy of Music i London. Duon har redan utvecklat en stor repertoar och framträtt både i Storbritannien och i Sverige. I repertoaren strävar de efter att tänka utanför givna ramar och blandar gärna genrer som folkmusik, jazz, klassisk musik och modern konstmusik.

”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken.”, är juryns ord till den vinnande duon.

I denna session bjuder duon på barocka tongångar av Marcello, Piazzollas finstämda Oblivion och två av jazzgiganten Chick Coreas Children’s Songs.

 

 


MEDVERKANDE

Duo Julia & Theo

Theo Hillborg, sopransaxofon

Julia Isaksson, piano

MUSIK

Rob Buckland
Introduction

Chick Corea arr. Rob Buckland
Children’s Song No. 6
Children’s Song No. 19

Alessandro Marcello
Presto ur Konsert för oboe och orkester

Astor Piazzolla arr. John Lenehan
Oblivion

Konserten är inspelad på Palladium Malmö 20 augusti 2021 med stöd från Kammarmusikförbundet.

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...