Konsert

Jan Lundgren & Georg Riedel

"Lockrop"

Georg Riedel har i decennier haft en framstående plats i svenskt musikliv och 2021 var han hedersgäst på Ystad Sweden Jazz Festival. I denna duokonsert sammanstrålar han med en av Sveriges främsta jazzpianister och festivalens konstnärlige ledare Jan Lundgren. Konserten är en uppföljare till ett tidigare samarbete, albumet ”Lockrop” (2006), en blandning av folkvisor, Georg Riedels Astrid Lindgren-sånger och Jan Lundgrens kompositioner.

Georg Riedel har under sin långa karriär samarbetat med många andra storheter i svenskt musikliv, till exempel Lars Gullin, Arne Domnérus, Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. Han spelade med pianisten Jan Johansson på det klassiska albumet ”Jazz på svenska” (1964), Sveriges genom tiderna mest sålda jazzskiva. Som tonsättare är han känd och älskad av en bred publik för sina barnvisor, kanske mest för sina kompositioner till tv-serier och långfilmer efter Astrid Lindgrens böcker. Sångtexterna skrevs av Astrid Lindgren själv.


MEDVERKANDE

Georg Riedel, kontrabas

Jan Lundgren, piano

Konserten är inspelad på Ystad Teater den 6 augusti 2021.

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...