Konsert

Barnens dag

"Här är vi på barnens dag, alla måste följa våran lag"

Det finns en lag om barns rättigheter som heter Barnkonventionen. Och i samband med att den blev lag 2020 skrev Jan-Erik Sääf tillsammans med barn på två förskolor i Malmö en sång om barnens dag och barnens lag. Fira barnens dag (som kan vara vilken dag du vill, eller alla!) och sjung med i filmen där barn demonstrerar och visar vad de tycker är viktigt.

Barn har rätten att bli sedda. Barn har rätten att bli hörda. Barn har rätten att ta plats eller inte bli störda. Och idag ska de synas och höras så det sprakar och dånar. Hela vägen till Kiruna och New York. Ja ända till månen.

(text ur sången Barnens dag)

 


Filmen är inspelad i Malmö på Internationella barndagen den 1 oktober 2018. Filmen finns även med i vår app MusikA för barn i förskoleåldern och deras vuxna, utvecklad av UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum i samarbete med företaget Do-Fi/Edurama. Appen är tänkt som ett lekfullt musik- och rytmikpedagogiskt verktyg för liten och stor. MusikA är gratis att ladda ner och finns i både AppStore och GooglePlay. Läs mer om appen MusikA här.

 

MUSIK

Sången Barnens dag är skriven av Jan-Erik Sääf tillsammans med barn från Sorgenfriskolan och Maria förskola i Malmö.

 

MEDVERKANDE

Johan Wikström, sång
Stina Andersdotter, bas
Jan-Erik Sääf, keyboard

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...