Konsert

Rounds av Kim Hedås

Kim Hedås är en mångsidig tonsättare som skrivit verk för de flesta besättningar och sammanhang och ofta samarbetat över konstgränserna. Den bredden och mångsidigheten har också fört henne till många samarbeten över konstgränserna, med verk för bland annat teater, dans, film och tv. I hennes ofta starkt expressiva musik finns en detaljrik rytmik, med snabba figurer som expanderar, krymper, transformeras och varieras i kaleidoskopiska mönster. Soloflöjtstycket Rounds uruppfördes av Sara Hammarström från Norrbotten NEO i oktober 2018.

Sara Hammarström är en av våra mest eftersökta flöjtister, med en mångsidig repertoar av både solistiska och kammarmusikaliska verk. Hon har varit involverad i ett stort antal samarbeten med tonsättare och ensembler, både i Sverige och utomlands, och hennes genuina intresse för nutida musik har resulterat i över tvåhundra uruppföranden.

Stycket Rounds var en del av konserten ”Tre uruppförande av NEO” som framfördes i Apelrydsladan i Båstad den 1 juli 2021, under festivalens dagsrubrik ”Rösträtt 1921”.


Relaterade filmer