Konsert

Mika Takehara – It must have been the sun

Slagverkaren Mika Takehara skapar musik som rör sig bortom genregränser där tonerna flyter mellan pop och klassiskt och musiken ofta kombinerar liveframträdande med förinspelade ljud och klanger.

I denna unika produktion har Mika valt musik som hon längtat efter att få spela. Verk som speglar henne som musiker just nu. Resultatet är en session där sfäriska klanger, rytmisk klarhet och inte minst tystnad möts.

Vi får höra det tresatsiga verket Horizon, skrivet av Luca Vincenzo Lorusso för Mikas album Silence (2019) och Thierry de Meys verk Silence must be!, ett visuellt stycke som fascinerar med sitt starka uttryck trots sin minst sagt avskalade ljudbild. Sist, men absolut inte minst, kommer ett uruppförande av Mika Takeharas egenskrivna verk It must have been the sun – ett vackert och meditativt stycke som rör sig i gränslandet mellan noterad och improviserad musik.

 

Om Mika Takehara:
Sedan sin debut vid 23 års ålder har Mika framträtt som solist med topporkestrar som Berliner Philharmoniker, Los Angeles Philharmonic Orchestra, Göteborgs Symfoniker och Kungliga Filharmonikerna. Ett av hennes många prestigefyllda uppdrag kan nämnas framträdandet på Polarprisgalan 2015, då hon medverkande som solist i en hyllning till det årets pristagare, Evelyn Glennie.