Konsert

Ludde B – Väldigt Live

Handdockan Ludde B (som anser sig vara den store kompositören) försöker tillsammans med välkända programledaren Ayla Kabaca göra någon slags talkshow om kompositören Ludwig van Beethoven. I filmversionen av föreställningen Ludde B slängs vi mellan Luddes studio i Stockholm och konserthuset Palladium i Malmö, där pianisten Markus Kvint och violinisten Isabelle Bania samtidigt försöker att ostört få framföra Skensåsmaneten (Månskenssonaten) och andra kända Beethovenstycken.

Under konserten framförs några av Beethovens största och mest kända verk. Ludde B, som just till denna föreställning har kommit på att han absolut borde tilldelas världsmästartiteln i kammarmusik, tycker det rimligen ska delas ut åtminstone en pokal samt ett par medaljer av högsta valör. Det återstå att se om de övriga ensemblemedlemmarna är tillräckligt beredda att göra honom till viljes…

Filmen är uppdelad i 7 olika avsnitt, se alla på en gång eller kom tillbaka och titta igen:

  1.  00:00 – Skensåsmaneten
  2.  08:02 – Det stulna myntet
  3.  14:59 – Ett pris i choklad
  4.  24:50 – Ayla tar över
  5.  31:44 – Kerstin i Australien
  6.  39:46 – EU:s Nationalsång
  7.  45:51 – Världens största geni

Ayla Kabaca är för många känd som programledare på SVT’s Bolibompa och i ungdomsprogrammet Ramp på UR. Hon arbetar ofta med symfoniorkestrarna i Sverige som presentatör eller sångerska och de senaste åren har hon varit fast allsångsledare för föreställningen ”Barnens allsång på Skansen”.

Rek. för alla barn och vuxna från 4 år

Vill du träffa Ludde B, Ayla och musikerna?
Konserten Ludde B kommer till Kulturkvarteret Kristianstad och Nygatan 6 i Växjö den 29 januari 2022 och Palladium Malmö den 30 januari 2022.


Relaterade filmer