Konsert

En kvart från Nygatan 6 | Bengt & Eva Löfberg

Nu är det dags för en serie inspelade snabbkonserter att möta publiken, En kvart från Nygatan 6. Varje söndag från och med 31 oktober till 19 december publiceras en ny 15 minuters-konsert här på Musik i Syd Channel. Konserterna är inspelade på Nygatan 6 i Växjö.

Med kultförklarade skivor i bagaget – Bengt och Eva Löfberg

Bengt Löfberg är en av de stora förgrundsfigurerna inom den så kallade folkmusikvågen. Tillsammans med sin hustru Eva medverkade han redan i början av 70-talet på den uppmärksammade utgåvan ”Unga spelmän från södra Sverige”. Strax därefter spelade han tillsammans med Pelle Björnlert in den numera kultförklarade plattan ”En roliger dans”.

Konserterna streamas kl. 15.00 varje söndag från Nygatan 6 Facebooksida och sedan kan du se dem om och om igen på Musik i Syd Channel!

Nästa kvart sänds den söndag 28 november och då får ni möta Lamine Cissokho

Filmerna är producerade i samarbete med Folkmusikföreningen Valshuset. En förening, med stöd från statens kulturråd och Växjö kommun, som sedan början av åttiotalet ordnat konserter, spelstugor och danser med såväl lokalt som nationellt etablerade musiker inom folkmusikvärlden.

Här hittar du alla konserterna med mer information.


Relaterade filmer