Extrainsatt

Hur låter framtidens musikliv?

En musikdokumentär av Unga tankar om musik

Hur har ett år med Covid-19 satt sin prägel på musiklivet? Den frågan har tankesmedjan Unga tankar om musik sökt svara på i den här musikdokumentären där ni får möta nio av tankesmedjans drygt 40 medlemmar. Uppdelade i tre ensembler har de gått samman för att skapa musik under covid-årets speciella förutsättningar och samtidigt reflektera kring året som gått, hur det har påverkat dem och hur de ser på framtiden. En personlig nutidsberättelse och urpremiär av tre musikaliska verk.

Filmen är en samproduktion mellan Unga tankar om musik, Musik i Syd och Palladium Malmö med generöst stöd från Signatur – Insamlingsstiftelsen för musik.

UTOM är en tankesmedja och ett nätverk som består av unga musikpersonligheter som har insett att musiklivet en vacker dag kommer att vila på deras axlar. Verksamhetens kärna är att unga yrkesverksamma från alla genrer och yrkesfunktioner möts, utvecklas och tillsammans arbetar för framtidens inkluderande, utmanade, toleranta och djärva kulturklimat. Medlemmarna är mellan 25 och 40 år och väljs in på ett fyraårigt mandat.

Korta klipp:

Klicka här för att se trailer med Filip Jers

Klicka här för att se trailer med Sousou Cissoko

Klicka här för att se trailer med Anna Gideonsson

Klicka här för att se trailer med Sara Parkman

Klicka här för att se trailer med Rebecca Petersson