Extrainsatt

Hur låter framtidens musikliv?

Snart släpper Unga tankar om musik (UTOM) ett samtidsdokument om hur pandemin har påverkat musiklivet och hur det har varit att skapa musik under detta år.

I ovan trailer uppmanar folkmusikern Sara Parkman till ett festligt återstartande av musiklivet!

Klicka här för att se trailer med Filip Jers

Klicka här för att se trailer med Sousou Cissoko

Klicka här för att se trailer med Anna Gideonsson

Filmen släpps i sin helhet onsdagen den 23/6 kl. 20:00 här på channeln.

 

En musikdokumentär av Unga tankar om musik

Hur har ett år med Covid-19 satt sin prägel på musiklivet? Den frågan har tankesmedjan Unga tankar om musik sökt svara på i den här musikdokumentären där ni får möta nio av tankesmedjans drygt 40 medlemmar. Uppdelade i tre ensembler har de gått samman för att skapa musik under covid-årets speciella förutsättningar och samtidigt reflektera kring året som gått, hur det har påverkat dem och hur de ser på framtiden. En personlig nutidsberättelse och urpremiär av tre musikaliska verk.

 

Filmen är en samproduktion mellan Unga tankar om musik, Musik i Syd och Palladium Malmö med generöst stöd från Signatur – Insamlingsstiftelsen för musik.

UTOM är en tankesmedja och ett nätverk som består av unga musikpersonligheter som har insett att musiklivet en vacker dag kommer att vila på deras axlar. Verksamhetens kärna är att unga yrkesverksamma från alla genrer och yrkesfunktioner möts, utvecklas och tillsammans arbetar för framtidens inkluderande, utmanade, toleranta och djärva kulturklimat. Medlemmarna är mellan 25 och 40 år och väljs in på ett fyraårigt mandat.