Reportage

Möt Cathrine Winnes

Jag är intresserad av publiken

Cathrine Winnes är en mångsidig, spännande person med bred erfarenhet som orkesterdirigent. Här möter ni Cathrine i Båstad i sin dåvarande roll som konstnärlig ledare för Båstad kammarmusikfestival. Hör henne berätta om sin bakgrund och om hur hon arbetat med festivalprogrammet som i år hade temat 20-talen genom århundraden med musik från 1720 till 2020.

Winnes har arbetat med samtliga svenska och norska symfoniorkestrar och gästdirigerat vid flera av Norden stora operahus. De senaste åren har hon utmärkt sig med sina innovativa program. Hon är medskapare, programledare och dirigent för den aktuella SVT-serien ”She Composes Like a Man” som lyfter fram bortglömda orkesterjuveler och de kvinnor som komponerade dem.

Inspelat i Båstad den 1 juli 2021.


Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...