Konsert

Vivian Buczek & Martin Sjöstedt

Jazz ur en kvinnas perspektiv

Vivian Buczek beskriver sig själv som dynamisk, närvarande, spontan. Under rubriken A Woman’s Voice sjunger hon jazz ur en kvinnas perspektiv. Ella, Monica och Nina är några av de förebilder som Vivian hyllar med sin röst. Guldkorn varvas med egna kompositioner i starka, romantiska, fantasifulla och gripande arrangemang av Martin Sjöstedt. Martin är framstående både som pianist, basist och arrangör, samt ett eftertraktat namn på Europas jazzscener.

 


MEDVERKANDE

Vivian Buczec, sång
Martin Sjöstedt, piano

MUSIK

Cole Porter
You’d be so nice to come home to

Abbey Lincoln
Throw it away

George Gershwin & Ira Gershwin
But not for me

Jimmy Ban Heusen, musik; Johnny Burke, text
Polkadots & Moonbeams

Bill Evans, musik; Beppe Wolgers, text
Monicas Vals

Brooks Bowman
East of the sun

Billie Holiday & Arthur Herzog Jr
Good bless the child

Bruno Martino, musik; Hans Alfredsson, text
Imorron (Estate)

Vivian Buczek
Better days ahead

Konserten spelades in den 12 november 2020 på Kulturhuset Björnen i Åstorp och gjordes i samarbete mellan Åstorps Riksteaterförening, Studieförbundet Vuxenskolan, Åstorps kommun och Musik i Syd och var en del av musikserien Musikriket.

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...