Konsert

Ensemble Mare Balticum

Lärkans sång är alls intet lång

Tänk dig ett slott vackert beläget i en grönskande bokskog, med anor från 1500-talet. Föreställ dig sedan musiker som trakterar 1500-talets instrumentarium, iklädda tidstypiska dräkter spelandes mjuka klanger på fiddla, dulcian, luta och viola da gamba, Vi hör även trummans dova toner som kontrasteras av virvlande toner på en glad blockflöjt, och det hörs slingor av såväl kärlekssånger som taktfasta dansmelodier.

Ensemble Mare Balticum står för specialkompetens inom verksamhetsområdet tidig musik. Musiken är fram till och med 1600-talet och kommer framför allt från länderna kring Östersjön. Musikerna har stor erfarenhet av att presentera en unik form av renodlade konserter. De ger också historiska, pedagogiska konsertprogram där de levandegör historia med musik, för såväl vuxna som för barn och unga. Ensemble Mare Balticum startade 1989 och har tagit sitt namn efter Östersjön – Mare Balticum.

 


MUSIK

Consort
Henry VIII´s manuskript ca 1530

Liebe, die du mich besessen
Heinrich Albert (1604-1651)

Phantasia
ur Hortus Musicalis Novus, 1615, Elias Mertel

Browning Fantasy
Clement Woodcock (ca 1590)

Lärkans sång är alls intet lång
Anon/Lars Wivallius (1605-1669)

King of Denmarks Galliard
John Dowland (1573-1626)

MEDVERKANDE

Ute Goedecke: blockflöjt, sång
Per Mattsson: violin, viola da braccio, sång
Dario Losciale: viola da gamba, sång
Fredrik Persson: dulcian, sång
Stefan Wikström: basun, sång
Tommy Johansson: luta, slagverk, sång

Konsertfilmen är inspelad på Torups slott den 18 november 2020

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...