Konsert

Improvisationer med Naoko Sakata

En orädd och intuitiv jazzpianist

Naoko Sakata är en internationellt hyllad och prisbelönt pianist som sedan några år bosatt sig i Sverige. Hennes orädda och intuitiva improvisationsstil får musiken att sträcka sig från djupet av lugn poetisk skönhet till intensivt explosivt kaos, där allt sammanfaller i ett kraftfullt uttryck. Naoko  har fått prestigefyllda priser som bl. a. Jazzkatten, årets nykomling, Bengt Säve-Söderbergh jazzpris och Alice Babs jazzstipendium.

Hennes musik varierar från kraftfullhet till lyrik och hennes tekniska briljans kombineras med energi och mod. Naoko har redan berikat den svenska jazzen med sin självständighet. Den svenska jazzscenen har med henne blivit avsevärt rikare”. – Bengt Säve-Söderbergh

 

MEDVERKANDE

Naoko Sakata, piano

MUSIK

Improvisationer av Naoko Sakata

Konserten är inspelad på Nygatan 6 i Växjö  24 februari 2021 och är ett samarbete med Jazz i Växjö.

Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...