Konsert

En kvart från Nygatan 6 | Olov Johansson

SÖNDAG 31 OKTOBER är det urpremiär för nya konsertserien En kvart från Nygatan 6!

Nu är det dags för en serie inspelade snabbkonserter att möta publiken, En kvart från Nygatan 6. Varje söndag från och med 31 oktober till 19 december publiceras en ny 15 minuters-konsert här på Musik i Syd Channel. Konserterna är inspelade på Nygatan 6 i Växjö.

Först ut i vår serie är Olov Johansson – en av landets främsta nyckelharpister. Med sitt solospel och som medlem i gruppen Väsen har han turnerat i över 30 länder och ägnar mycket tid åt att föra sitt musikaliska arv vidare till nya generationer folkmusiker. Han har Zornmärket i guld och har tagit emot fler priser och stipendier än vi kan räkna. Kort sagt – en världsstjärna på besök.

Konserterna streamas kl. 15.00 varje söndag från Nygatan 6 Facebooksida och sedan kan du se dem om och om igen på Musik i Syd Channel!

Nästa kvart sänds den söndag 7 november och då får ni möta Happy Heartaches

Filmerna är producerade i samarbete med Folkmusikföreningen Valshuset. En förening, med stöd från statens kulturråd och Växjö kommun, som sedan början av åttiotalet ordnat konserter, spelstugor och danser med såväl lokalt som nationellt etablerade musiker inom folkmusikvärlden.

Här hittar du alla konserterna med mer information.

 


Relaterade filmer