Konsert

Naoko Sakata – Improvisationer

Naoko Sakata är en internationellt hyllad och prisbelönt pianist som sedan några år bosatt sig i Sverige.

Hennes orädda och intuitiva improvisationsstil får musiken att sträcka sig från djupet av lugn poetisk skönhet till intensivt explosivt kaos, där allt sammanfaller i ett kraftfullt uttryck.

Pianisten Naoko Sakata kommer ursprungligen från Japan men flyttade 2008 till Göteborg där hon är utbildad vid Högskolan för scen och musik. Hon verkar som frilansade musiker med fokus på jazz och improvisationsmusik och har med turnéer i Europa och Japan erhållit internationell uppmärksamhet. Med sin trio har hon utgivit tre stycken album mellan åren 2010 – 2016 och helt nyligen kom hennes soloalbum ”Dancing Spirtis”

Naoko Sakata har erhållit prestigefyllda priser som bl. a. Jazzkatten, årets nykomling, Bengt Säve-Söderbergh jazzpris och Alice Babs jazzstipendium.

Hennes musik varierar från kraftfullhet till lyrik och hennes tekniska briljans kombineras med energi och mod. Naoko har redan berikat den svenska jazzen med sin självständighet. Den svenska jazzscenen har med henne blivit avsevärt rikare”. – Bengt Säve-Söderbergh

 

Konserten är inspelad på Nygatan 6 i Växjö  24 februari 2021 och är ett samarbete med Jazz i Växjö.


Relaterade filmer