Konsert

Hur länge ska hon vara död?

Ett vackert, poetisk och intimt samtal om stora frågor

Mozarts kända och älskade Requiem har omarbetats av en klezmerkvartett med regionens främsta musiker på området. När de stämmer träff med Mozart blir det ett spännande möte som lyfter fram oanat lekfulla sidor i musiken. Tillsammans med fyra professionella sångare ur Ensemble SYD och nyskrivna sångtexter vill Hur länge ska hon vara död? inleda ett vackert, poetisk och intimt samtal om stora frågor.

Mozarts musik öppnar känslor och sinnen för att på ett terapeutiskt vis ge plats åt de stora och motstridiga känslor som kan rymmas i ett barn. Bakom produktionen Hur länge ska hon vara död? står Ensemble SYD och UNGA Musik i Syd. Konstnärlig ledare är Daniel Hansson, till vardags Malmö högskolas Director Musices, och för regi och libretto står Åsa Mälhammar. Föreställningen har hittat inspiration från en fallbeskrivning av barn­psykologen Elisabeth Cleve.

I samarbete mellan Ensemble SYD, skivbolaget Footprint Records och genom UNGA Musik i Syds utvecklingsprojektet Högkvalitativa inspelningar har även en skiva producerats – vilken blev grammisnominerad!

Till Footprint Records hemsida


Relaterade filmer