Konsert

Magi med Holmander & Huang

Exklusivt för Musik i Syd Channel får vi här uppleva klarinettisten Magnus Holmander och pianisten David Huang när de spelar fyra stycken i en session som pulserar av magi och dramatik.

För Magnus och David är publikkontakten viktig och de vurmar båda för att bryta barriärer och slipa ner tröskeln till den klassiska musiken, för att kunna nå ut till fler. När publiken, under pandemin, inte längre fick närvara ville duon skapa en konsertfilm i ett försök att frambringa samma känsla av intimitet och närhet som uppstår vid en vanlig konsert.

David Huang blev tidigt en ”rising star” när han 2014 vann det prestigefyllda Solistpriset. Han har även förärats Sveriges Radios utmärkelse ”P2 Artist in Residence” och fick en av landets största musikpriser från Sixten Gemzéus stiftelse med motiveringen ” för hans eminenta pianospel kombinerat med ett stort engagemang för att utveckla den klassiska musiken.”

Magnus Holmander har en stark passion och nyfikenhet för nutida musik och det experimentella. Han var 2019/2020 Sveriges representant i det europeiska konserthussamarbetet (ECHO) ”Rising Star” och 2019 mottog han Kungl. Musikaliska Akademiens ”Blåsmusikpriset” för sin ”blixtrande virtuositet, sceniska närvaro och sitt klangfulla djup.”


Relaterade filmer