Extrainsatt

Stora Likarättsdagen & Stora Likarättsgalan

Likarätt är ett brett begrepp som handlar om att kunna se, förstå och lära sig att alla människor är lika mycket värda och har samma rättigheter. Vi möter varje dag väldigt många olika medmänniskor och medarbetare.  Likarättsarbetet ligger mycket tydligt i linje med de värdegrunder som finns inom de flesta företag och organisationer.

Ovan hör du Ola Björgell, Regionöverläkare, Funktionsansvarig Likarätt, Region Skåne, berätta om dagen och hälsar dig varmt välkommen!

Stora Likarättsdagarna arrangeras sedan 2014 som en tvärvetenskaplig utbildning. I år ses vi digitalt för en Likarättsdag måndag den 23 november som innehåller färgstarka föreläsningar och avslutas med en festlig kväll med musik för alla. Mer information kommer snart och här kan du läsa mer om om Stora Likarättsdagarna: Likarätt.nu

I samarbete med Musik i Syd/Musik i vård och omsorg genomförs Stora Likarättsgalan. Musik i Syd söker upp de grupper som inte själva kan ta sig till våra offentliga konserter.

Stora Likarättsdagen arrangeras under ledning av Ola Björgell, Karin Andersson, Susanne Ehn, Sahar Janfada-Baloo i samarbete med Region Skånes likarättsambassadörer, Musik i Syd och Svenska Läkaresällskapet.

(För undertexter i filmen, tryck på knappen CC nere i högra hörnet.)