Extrainsatt

Korröfestivalen 2020 | Digital festival 25 juli LIVE

Live från Korrö den 25 juli 2020

Den 25 juli skapades en annorlunda Korröfestival, en heldag späckad med folkmusik, dans, spel och mys i skärmen när Korröfestivalen 2020 genomfördes digitalt!

12.00 Folkis och svettis med Anna Öberg

13.00 Spelkurs med Jonas Åkerlund

14.00 Småland runt och film från Korröfestivalen

15.00 Sångkurs med Marie Länne Persson

16.00 Barnens egen Korröfestival

17.00 Danskurs med Anna Öberg och Anders Löfberg

18.00 Allspelsjukebox via live-chatt med Magnus Gustafsson

19.00 Konsert – Axel & Edith

20.15 Småland runt och film från Korröfestivalen

21.00 Dansspel med Korrö Allstars

22.00 Viskonsert under ledning av Marie Länne Persson och Ulrika Gunnarsson

Livesändningen spelades in från festivalområdets hjärta – logen på Korrö med flera bekanta ansikten och hög igenkänningsfaktor för gamla festivalbesökare.

Ett digert program sattes ihop;  konserter, kurser, allspel, online-dans, videohälsningar från artister och festivalbesökare, live-chatt, filmer och bildspel från festivalen genom tiderna. Precis som en festival, myllrande och händelserikt!

En återkommande programpunkt under dagen är Småland runt där arkivråttorna Magnus Gustafsson och Mathias Boström guidar oss genom den småländska folkmusiktraditionen med hjälp av namnkunniga spelmän med känsla för det småländska!

När Barnens egen Korröfestival startar är det fullt bolibompa-drag i rutan. Konserter, föreställningar, pyssel och instrumentbyggeri utlovas. Är du sugen på att lära dig bygga en egen säckpipa vågar vi påstå oss vara ensamma om att kunna förmedla en bra bygganvisning till en sådan i sommar!

Exklusivt för festivalen 2020 har en ensemble satts samman för att tolka musik av de lokala traditionsbärarna Axel Sjölander och Edith Samuelsson. På scen står Jonas Åkerlund, Tina Quartey, Miriam Andersén och Anders Löfberg.

Livesändningen kan fortfarande ses här samt via Facebook, YouTube och Korröfestivalens hemsida.

Välkomna till en helt ny typ av festival – nyskapande och traditionell på en och samma gång!


Relaterade filmer