Extrainsatt

Cornelia Beskow & Magnus Svensson

Havet, med dess krafter och skiftningar, har på olika vis varit en ständig inspirationskälla för såväl konstnärer som poeter och tonsättare. Det maritima bildar också den röda (eller blå?) tråden i Cornelia Beskows och Magnus Svenssons program som inleds med just titelverket – Sånger vid havet.

Cornelia Beskow, är utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade som Hanräven i Den listiga lilla Räven på Det Kongelige Teater i Köpenhamn 2012. Hennes genombrott i Stockholm blev Sieglinde i Valkyrian 2017, och efter det följde Chrysothemis i Elektra, Tatjana i Eugen Onegin och sedan Senta i Den Flygande Holländaren på Malmö Opera. 2017 vann Cornelia samtliga fyra priser i världens största Wagnertävling, The Lauritz Melchior International Singing Competition. Cornelia har ett stort intresse för romansinterpretation och har haft många uppskattade romanskonserter runt om i Sverige och Danmark.

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han är konstnärlig ledare för Stockholms Konserthus Romansserie och framträder där med några av våra främsta svenska världssångare men även internationella storheter. Magnus CD-produktion omfattar romanser av Brahms och Mahler, violinsonater av Beethoven och Franck, pianomusik av B Tommy Andersson och tre soloskivor med musik av J S Bach, Mozart och Schumann.

Konserten spelades in den 27 november 2020 på Palladium Malmö.


Relaterade filmer