Musica Vitae – livets musik

 

KONSERT Robocygne – Svansjön

Tjajkovskijs Svansjön förknippas med graciösa rörelser, kraftfull precision och stor dramatik. En fågel av metall och mekanik kan tolka detsamma om man får tro koreografen Åsa Unander Scharin. Svanen, Robocygne, styrs av 19 motorer, som koreografen designat i samarbete med robotikprofessor Lars Asplund. Carl Unander-Scharin och Ingvar Karkoff har gjort sin bearbetning av verket.
Läs mer om konserten och programmet

 

Intervju med Malin Broman, Musica Vitaes konstnärliga ledare

Möt Malin Broman, Musica Vitaes konstnärliga ledare sedan ett år tillbaka.  Här berättar hon om sina visioner och mål med sitt ledarskap. Tillsammans med orkestern vill hon utveckla musicerandet och repertoaren med nya projekt och spännande gästartister.

 

KONSERT Requiem

– A Journey Beyond and Within

Föreställningen är ett möte mellan kammarorkestern Musica Vitae, Vokalharmonin och Circus Glass Royale, där rörelse, projektioner och musik i stunden tar oss med på en resa i tid och rum som formas till en helhet för alla sinnen. Läs mer om konserten Requiem

 

 


 

I denna uttrycksfulla festkonsert med Musica Vitae och Matthew Truscott, sprängfylld av känslor, möter vi två av barockens giganter: Johann Sebastian Bach och Georg Friedrich Händel. Bach, starkt förankrad i kyrkans värld, Händel en teaterns man, men båda med enrik instrumental repertoar för olika kombinationer av soloinstrument och ensembler.

 

KONSERT Musica Vitae
och Matthew Truscott

puff-mv

– Bachs konsert i d-moll för två violiner och stråkar
Läs mer om de medverkande och konsertprogrammet


 
KONSERT Musica Vitae
och Matthew Truscott
""
Händels Concerto grosso op. 6 nr. 7
Läs mer om de medverkande och konsertprogrammet

 


Musik i Syd

KULTURKVARTERET KRISTIANSTAD
Kanalgatan 30
291 34 Kristianstad

Musik i Syd CHANNEL

  NYHETSBREV
 
Kontakt